وبلاگ همه در هم

از همه چیز و همه جا




قبولی تضمینی در جزوات کارشناسی ارشد فراگیر
نوشته شده در تاريخ شنبه پنجم اسفند 1391 توسط مریم |
آموزش چیدمان هفت سین



سبز کردن گندم

۱۲ روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسه‌ای ریخته و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب می‌ریزیم و تا ۲ روز صبر می‌کنیم و طی این مدت ۲ بار آب آن را عوض می‌کنیم. وقتی گندم‌ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندم‌ها را درون یک دستمال نخی می‌ریزیم.

سعی کنید دستمال همیشه مرطوب بماند. وقتی گندم‌ها شروع به ریشه زدن کردند آن‌ها را به آرامی از درون دستمال خارج می‌کنیم.

در ته ظرف مورد نظر، لایه‌ای از پنبه را پخش کرده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش می‌کنیم. روی گندم‌ها را پارچه‌ای نخی انداخته و هر روز روی آن‌ها کمی آب اسپری می‌کنیم تا ساقه پیدا کند.

وقتی ساقه نقره‌ای رنگ شد پارچه را از روی آن برداشته وظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آن‌ها اسپری می‌کنیم.

سبز کردن عدس

حدوداً ۱۵-۱۸ روز قبل از عید داخل کاسه مقداری عدس ریخته و با آب پر می‌کنیم و می گذاریم چند روز در دمای اتاق بماند. عدس معمولا آب را به خود جذب می‌کند. گاهی‌ کنترل می‌کنیم و اگر آب عدس کشیده شده بود باز هم به آن آب اضافه می‌کنیم و می گذارم تا عدس‌ها جوانه بزنند( گندم یا عدس داخل آب جوانه نمیزند. فقط باید کاملا خیس بخورند. وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل کنیم شروع به جوانه زدن می کنند.) بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنیم چون ترشیده و کف می‌کند.

بعد از آن که عدس‌هایتان کمی‌ جوانه زدند آنها را آبکش کرده و در ظرفهای مورد نظر ریخته و روی آنها را با دستمال حوله ی پوشانده و روی آن‌ها آب بپاشید و کنار پنجره جای که نه سرد و نه زیاد گرم هست می گذاریم تا رشد کنند.

توجه داشته باشید هر روز باید عدس‌ها را خیس کرده و آب اضافه آنها را بیرون ریخت. و حتما دستمال رویی را مرطوب نگهدارید. هیچوقت عدس‌هایتان را به صورت لایه نازک در ظرفتان نریزید. بهتر هست که کمی‌ به صورت گنبدی شکل در آورید.

بعد از آن که جوانه ها مقداری رشد کرده و کمی‌ سبز شد می توانید دستمال روی آن هارا برداشته و به آب دادن عدس‌ها ادامه دهید و مطمئن باشین که نور طبیعی به آنها بخورد و حتما ظرفتان را گاهی‌ بچرخانید تا سبزه‌ها به صورت کج به طرف نور رشد نکنند.

سبز کردن قره ماش

دو لیوان قره ماش را درون کاسه‌ای ریخته و تا ۲ بند انگشت آب روی آن‌، آب می‌ریزیم. پس از ۴ روز ماش‌ها سفید می‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالی نخی می‌ریزیم . پس از سه روز که ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظری کهاز قبل ته آن لایه‌ای از پنبه گذاشته‌ایم ، می‌ریزیم و روی آن‌ها را بادستمال خیس می‌پوشانیم.

پس از سه روز دستمال را از روی قره ‌ماش‌ها برمی‌داریم و در حدی که فقط مرطوب بمانند روی آن‌ها،‌ آب اسپری می‌کنیم و آن‌ها را در آفتاب قرارمی‌دهیم.

این دانه ها طی ۲ هفته به شکل زیبایی رشد خواهند کرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سین قرار گیرند.

سبزه ‏های کوزه ‏ای


تهیه کوزه سبز نیز بسیار جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏تیزک (شاهی) می‏ توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم.

ابتدا کوزه را از آب پر می‏ کنیم و برای مدت یک شبانه ‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏ داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏ کشیم.

بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده ‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏ کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ ای شده‏ اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند. بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏ چسبد.

کوزه را همواره پر از آب نگه می‏ داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏ شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏ کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ ها به سطح بیرونی کوزه می‏ چسبند.

کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.

سبزه های عروسکی

عروسک‌ مناسبي‌ انتخاب‌ کنيد؛ عروسکي‌ که‌ ترجيحاً دامن‌ بلندي‌ داشته‌ باشد. اگر مي ‌خواهيد لباس‌ عروسک‌ آسيب‌ نبيند، قسمت‌ دامن‌ را داخل‌ کيسه‌ نايلوني‌ قرار دهيد و در قسمت‌ کمر با کش‌ يا سوزن‌ و نخ‌ محکم‌ کنيد.

پارچه‌ کنفي‌ را با قيچي‌ (با توجه‌ به‌ اندازه‌ عروسک) به‌ شکل‌ دامن‌ برش‌ بزنيد. اندازه‌ گيري‌ دقيق‌ دور کمر، قد دامن‌ و پايين‌ دامن‌ عروسک، شما را در برش‌ صحيح‌ دامن‌ کمک‌ مي ‌کند. دامن‌ را با سوزن‌ و نخ‌ بدوزيد و قسمت‌ کمر را محکم‌ به‌ عروسک‌ متصل‌ کنيد. اين‌ مرحله‌ پايه‌ کار است‌ و بايد با دقت‌ و توجه‌ انجام‌ شود.

 تخم‌ شاهي‌ را خيس‌ کنيد و بگذاريد يکي ‌دو ساعت‌ بماند تا حالت‌ ژله ‌اي‌ و چسبنده‌ پيدا کند. سپس‌ آن‌ را از بالا به‌ پايين‌ و به‌ آرامي‌ روي‌ دامن‌ عروسک‌ بماليد. اين‌ کار را به ‌دقت‌ و به‌ گونه ‌اي‌ انجام‌ دهيد که‌ اصلاً معلوم‌ نباشد.

عروسک‌ را در محل‌ گرم‌ (کنار رادياتور شوفاژ يا نزديک‌ بخاري) قرار دهيد و هر روز دو نوبت‌ با آبفشان‌ به‌ آن‌ آب‌ بپاشيد تا همواره‌ مرطوب‌ بماند. زماني ‌که‌ شاهي‌ها جوانه‌ زد بهتر است‌ آن‌ را به‌ محل‌ خنک ‌تر منتقل‌ کنيد. گرما رشد جوانه‌ ها را سرعت‌ مي ‌بخشد و عمر سبزه‌ کوتاه ‌تر مي ‌شود. اگر مي‌ خواهيد سبزه‌ رشد زيادي‌ نداشته‌ باشد، آن‌ را داخل‌ يخچال‌ بگذاريد؛ اما آب ‌دادن‌ را فراموش‌ نکنيد.

 دامن‌ سبز عروسک‌ را با گل‌هاي‌ رنگي‌ جلوه‌ بيشتري‌ ببخشيد. اين‌ روش‌ سبز کردن‌ سبزه‌ شيوه‌اي‌ جديد است‌ و اگر حين‌ انجام‌ کار دقت‌ و سليقه‌ به ‌خرج‌ دهيد، نتيجه‌ مطلوبي‌ خواهيد گرفت. اگر دوست‌ داريد دامن‌ محکم‌ باشد و موقع‌ ايستادن‌ عروسک‌ دچار مشکل‌ نشود، زير پارچه‌ تور سيمي‌ بگذاريد و با پارچه‌ روي‌ آن‌ را بپوشانيد.

سبزه درختچه ای

ابتدا‌ اسفنج‌ را به‌ شکل‌ کُره‌ درآورید. در صورتی‌ که‌ اسفنج‌ قالبی‌ شما برای‌ اندازه‌ کره‌ مورد نظرتان‌ کوچک تر است، می ‌توانید با چسباندن‌ تکه‌های‌ دیگری‌ از اسفنج،‌ مکعب‌ را بزرگ تر کنید و سپس‌ ببُرید. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ برای‌ متصل‌ کردن‌ اسفنج‌ها، چسب‌ حرارتی‌ را فقط‌ در مرکز اتصال‌ آنها بریزید.
پس‌ از آن‌ که‌ اسفنج‌ کروی‌ آماده‌ شد، چوب‌ را به‌ درون‌ آن‌ فرو ببرید. با جوراب‌ زنانه‌ نازک‌ تمام‌ سطح‌ کروی‌ اسفنج‌ را بپوشانید و آن‌ را با سوزن‌ ته ‌گرد یا چسب‌ حرارتی‌ به‌ اسفنج‌ بچسبانید. چند ساعتی‌ کره‌ را درون‌ آب‌ قرار دهید تا کاملاً مرطوب‌ شود. اکنون تخم‌ شاهی‌ها را که‌ قبلاً در آب‌ خیس‌ کرده‌اید و حالت‌ ژله‌ ای‌ و چسبنده‌ به‌ خود گرفته‌ است‌ به‌ سطح‌ جوراب‌ بچسبانید.
تنه‌ درختچه‌ را درون‌ گلدان‌ قرار دهید و گلدان‌ را با مخلوط‌ گچ‌ و آب‌ غلیظ‌ پر کنید. مراقب‌ باشید که‌ چوب‌ به‌ صورت‌ محکم‌ و مستقیم‌ درون‌ گلدان‌ قرار گیرد. هر روز با آبفشان‌ به‌ درختچه‌ آب‌ بپاشید تا دانه‌ ها جوانه‌ بزنند. پس‌ از آن‌ نیز هر روز به‌ سبزه‌ آب‌ بپاشید تا سبز و تازه‌ بماند.



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به نویسنده وبلاگ همه در هم می باشد.


»»»برای خواندن مطالب بیشتر و جذاب تر به پرتال جامع همه در هم بیایید (کلیک کنید)

برچسب‌ها: طرز تهیه سبزه عید, سبزه سفره هفت سین, روش های گوناگون سبز کردن سبزه, درست کردن سبزه برای عید, فلسفه هفت سین
.: Weblog Themes By Hamisheonline.com :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به نویسنده وبلاگ همه در هم می باشد.
ما را محبوب نمایید